poniedziałek, 6 lutego 2017

WŁOSKIE WNĘTRZE

Weekendowe, urodzinkowe świętowanie "skłoniło" mnie do przygotowania domowych wypieków. 
Jak już wspominałam na łamach tegoż bloga ;) umiem piec tylko dwa rodzaje ciast (jabłecznik i sernik) - tym razem wybór padł na sernik. 

Jednak, aby być w zgodzie z moją, odkrywaną nieustannie, "włoską naturą" ;) ;) :) serniczek musiał być po włosku ... z mascarpone i ricottą

Pycha... 



Mam nadzieję, że włoskie smakołyki osłodzą początek tygodnia, który co do zasady jest trudny ;) 

SZCZĘŚLIWOSTKA na dziś jest słodka, puszysta, włoska, z głębokim ;) migdałowym wnętrzem. 





1 komentarz:

  1. Sernik to wymagające ciasto, więc możesz się nazywać Mistrzynią Wypieków 👍

    OdpowiedzUsuń